Ех, тези чанти. Няма по-продаван аксесоар от дамската чанта.

Истинска мания, породена от едно толкова просто нещо: нуждата от място, където да се складират ежедневните принадлежности на една жена. чантиОт аксесоар с чисто практически свойства чантата се е превърнала в нещо, без което жената не може. Доказано е, че жената носи със себе си около 30 различни предмета през деня. Тефтер, химикал, телефон, портмоне, документи, червило, спирала, фон дьо тен, крем за лице, крем за ръце, кърпички за грим, огледало, молив за очи, молив за устни и така до утре. Освен че е изключително практичен аксесоар, дамската чанта е идеалният завършек на всеки един тоалет. Моделите са буквално безброй, т.е. изборът е нереално голям. Затова и жените отделят толкова внимание на дамската чанта всеки божи сезон. Престъпление е представителите на женската аудитория да не са актуални със сезона. Да, но това е приет стереотип, понеже много от жените се подлъгват да си купуват най-актуалните модели, само защото са модерни, но всъщност има цяла наука зад избора на чанта. Сега ще споделим с вас кое всъщност е най-важното при закупуването на чанта, от което ще разберете, че марката няма значение, нито цената.

Първо и най-важно е да застанете пред огледалото.

Трябва хубаво да се огледате и да прецените формата на тялото си. Тялото е най-важният фактор, когато избираме дрехи. Същото важи и за дамската чанта. Много от жените избират дрехите си и аксесоарите си на база тенденция, но най-често тенденцията не приляга на тяхната структура и визия. Веднъж опознали себе си и какво най-много ви отива, повярвайте, ще изглеждате добре и с миналогодишния модел. Всеки един модел дамска чанта приляга различно на формата на вашето тяло. Дамската чанта е най-големият аксесоар, следователно той ще допълва вашата визия. Факт е, че тя може да добавя килограми, да ви прави несъразмерна и така нататък. Формата на чантата трябва да е противоположна на вашите телесни характеристики, винаги. Висока и слаба – широка и заоблена чанта, ниска и закръглена – правоъгълна чанта. Размерът, заедно с формата, е също от огромно значение, но тези два фактора при избиране на дамска чанта не трябва да се бъркат в никакъв случай. Докато формата трябва да е обратно пропорционална на вашето телосложение, то размерът трябва да отговаря напълно на вашата височина и килограми.

Друг важен фактор е етикетът на дамската чанта.

Много от вас може да не са запознати с този етикет, но той съществува и е много реален. Например, счита се за лош вкус, ако някоя звезда се появи на събитие с голяма дамска чанта. Там се носят елегантните мини чанти – модела клъч. Не е задължително да сте звезда, баловете, фирмени празненства и други също важат. Друг вариант е малка чантичка с дръжка. Освен това всяка чанта трябва да е съобразена с вашия начин на живот. Мини чантичката няма да ви е от голяма полза, ако пред вас бутате количка и трябва да носите шишенца, биберони, памперси и други. Ако пък сте бизнес дама и постоянно хвърчат документи от ръцете ви, по пътя на логиката чантата трябва да може да ги събира. Закон е жената да има минимум 2 чанти. Едната е ежедневната чанта, която напълно трябва да отговаря на начина ви на живот, за да улесните себе си, не за друго. Другата е официалната чанта, а тук може дам си изберем дамски чанти в бег.бг.