Дни наред слушахме какви ли не прогнози и варианти за изчезналото дете от Перник Сашко, което в крайна сметка бе открито живо и здраво. Това обаче не се случи благодарение на полицията, което е най-плашещото в случая, защото хората вече са научени, че когато са в беда, не могат да разчитат на МВР.

Съвсем сериозно, ако някога изчезна като Сашко, предпочитам да ме ухапят отзад, да ям само листа от коприва, да получа какви ли не обриви, само и само да не ме оставят в ръцете на родната криминалистика, е мнението на много голяма част от нашия народ и има основание.

За всичките дни, в които детето беше в неизвестност, какво направи МВР? Едно голямо нищо. Даже тръгна в абсурдна посока на разследването, където заподозрян беше баща му, който е единственият, полагащ някакви грижи за това момче.

В България няма адекватен отпор на престъпността и затова тя се вихри с пълна сила. Проблемите обаче са много дълбоки и започват още по най-ниските етажи на полицията.

Помните ли случая с Георги Семерджиев, който почерни две семейства? Помните ли кой му даде власт да безчинства по пътищата? Този откровен изрод и дебил в едно дори разполагаше с полицейска сирена, за да минава на червено. Кой се опита да го укрие, помните ли? А помните ли коя беше жената, която го закриля?

Онази Симона, която се оказа, че работи в МВР, въпреки че изглежда като магистрална п@ч@вра. Ето такива хора работят в полицията, затова не е чудно, че не могат да намерят едно дете.

Дали не могат или ги мързи, също е дискусионен въпрос. Всички тези чичковци с шкембета, които наричаме полицаи, някога може и да са били годни физически за тази длъжност, но от мързел са заприличали на старата версия на Митьо Пищова.

Най-тъжното е, че много от днешните полицаи по нищо не се различават от престъпниците в нравствено отношение. Затова и корупцията е толкова голяма. Ако размениш ченгето и престъпника, надали ще получиш различна картина, а това е наистина плашещо.

Българинът не се чувства защитен от служителите на реда. Но и това донякъде е нормално, имайки предвид интелектуалното ниво на днешния полицай, който гледа, но не вижда нищо.

Разбира се, има и изключения като двете ченгета в Бургас, които загинаха заради своите шефове и колеги, покровителстващи нелегални мигрантски и нарко канали. Има ги и добрите примери, но те са твърде малко и затова стават жертва на останалите.

Хубавото в случая е, че с такава полиция обществото ни става по-бдително и по-смело, защото точно то намери Сашко, а не ченгетата, които бяха заети да си отглеждат шкембетата.

Източник: Crimesbg.com