Дългогодишният таен (ако вярваме на хората с турско самосъзнание в Североизточна България) поклонник на ексдепутатката Филиз Хюсменова – Гюнер Тахир трябва да бъде разпитан в спешен порядък за съучастието му в крупните злоупотреби с общински, държавни и европейски средства на отстранения от длъжност омурташки кмет Ешреф Ешрефов. Това заявиха двама независими един от друг източника, работили във вече разделената КПКОНПИ, по настоящем КПК.

 

По думите им, при извършените от ДАНС и МВР разпити в Омуртаг през 2023 г., поне 7 свидетели били признали, че Ешрефов и баща му Хасан отчитали 1/3 от незаконно придобитите суми на Тахир, който от своя страна осигурявал политическа легитимация на кмета-затворник и дори на последните местни избори м.г. го издигна от своята партия НДПС.

Нещо повече - за цял Омуртаг било ясно, че Гюнер лобирал по високите етажи на властта да се осигуряват обществени поръчки за Ешреф Ешрефов. За целта той използвал близостта си до двама разградски депутати с турски имена, влезли в парламента не от ДПС, а от друга голяма партия. Прочее единият от тях вече бил влязъл в полезрението на ДАНС и прокуратурата за нерегламентиран износ на кеш пара̀ към Турция, повдигат завесата източниците ни от силовите структури. По думите им, онбашията на НПСД вземал сладки и не особено светли комисионни и от друг бизнес на фамилията Ешрефови – дърводобива и особено незаконния дърводобив не само в Омуртаг, но и в Сливен и Котел.

 

Кои представители на явната и дълбока държава осигуряват прокурорски чадър над Гюнер Тахир, следва да бъде изяснено в спешен порядък, защото иначе вечният политически хамелеон със сигурност ще се измъкне сух от поредното престъпление, в което е набъркан.

Тук е мястото и да дадем гласност на още един слух, обикалящ няколко партийни централи. Малцина вече помнят, че за парламентарните избори през април 2021 г. депесарските люспи Гюнер Тахир, Орхан Исмаилов и Мехмед Дикме учредиха формацията ДЕН, с която станаха коалиционни партньори на ГЕРБ със заявката да им осигурят порядъчен брой турски гласове в смесените региони. Освен, че се изложиха като кифладжии и станаха за кашмер пред единоверците си, съдружието им с първата политическа сила имаше и доста срамен втори план, за който мнозина говорят под сурдинка. Под претекст, че трябват пари за агитация и изработване на рекламни сувенири - шапки, тениски, запалки и пр., Тахир един ден, зад гърба на ортаците си Исмаилов и Дикме, изприпкал в централата на ГЕРБ да изкрънка 5-цифрена сума. На другите двама пък обявил, че “Бойко не ще да дава пари” и ги убедил да извадят още толкова за изработването на агит-материалите. Те пък от своя страна били три пъти по-малко от първоначално обявената бройка и едва стигнали за “симпатизантите” им по селата. Резултатът от кокошкарската акция била, че Гюнер излязъл от кампанията с има-няма 100 хил. лв. напред, т.к. пътьом успял да измуфти дузина бизнесмени също да се бръкнат за общата кауза.

 

Неуспешният опит на първия депесарски отцепник да се върне в голямата политика бил компенсиран от съдбата с небивал разцвет в личния му живот, гаврят го съгражданите му от Цар Калоян. Ако вярваме на клюкарите, през последните години той най-сетне успял да разтрогне дългогодишния си и не особено щастлив брак и се отдал на невиждан разврат със случайни и не толкова случайни кадъни от смесените региони. Че повечето му бройки били в предпенсионна възраст и с двата крака в менопаузата за него било бял кахър, свидетелстват актуалните интриги. Покрай сплетните за втория му ергенлък близки до него претоплиха и спомена за незаконното му дете, заченато в грях през първите години на новия век някъде из Делиормана. Първоначално той се вричал на майката, че ще се грижи за нея и новороденото, но веднага след раждането изчезнал яко дим и оставил наивното момиче да разчита само на подаяния от държавата. “Как един биберон не му се откъсна от сърцето да купи на женичката и що за калпав мъж ще се отрече от собствената си кръв и плът”, не сдържат възмущението си запознати с порочните му тайни.

Източник: crimesbg.com