Робин Уилямс не просто е играл Пач Адамс, а е бил такъв за верните си приятели

Робин Уилямс до скоро беше източник на сигурен смях, но от вчера всички страдат при споменаването на името му.

Шокиращият избор на актьора да се огъне пред депресията, изненада дори колегите му в Меката на киното. Успелите в Холивуд знаят цената на славата, но не са очаквали от Робин Уилямс да се затрудни да я плати.

Холивудските звезди с профили в социалните медии заляха мрежата с постовете си.

"Робин беше гръмотевична буря на комичния гений и гръмогласният ни смях му даваше сили. Той беше приятел и не мога да повярвам, че вече го няма", сподели човекът, който го засне в „Хук” - Стивън Спилбърг. Колегата му Стив Мартин беше лаконичен - „Свестен човек, велик талант, партньор на сцената, истинска душа."

[caption id="attachment_322786" align="aligncenter" width="300"]Робин Уилямс разплака звездите Да, съучениците му смятали, че няма да успее в нищо[/caption]

Мениджърът му от 35 години Дейвид Стайнбърг е съсипан от загубата на своята сродна душа и брат. Кевин Спейси благодари за смеха и изказа преклонението си. Към него се присъединиха имена от различни поколения като Джони Деп, Майкъл Джей Фокс, Риана, Рита Уилсън, Джон Кюсак, Джаред Лето, Морган Фрийман, семейство Озбърн, Пинк, Елън да Дженерис, Шанън Дохърти, Манди Мур, Мини Драйвър и Сали Фийлд, които се снимаха с него.

Дори твърде ексцентричната напоследък Майли Сайръс, не може да спре да плаче за комика. Бен Стилър и Мел Гибсън оплакват загубата на огромното му сърце, а клубът "Фабрика за смях" се прости с билборд: "Робин Уилямс. Почивай в мир. Разсмивай Господ."

Колегите му с основание скърбят за него защото бил нескончаем извор с вдъхновение, подкрепа и радост.

Малцина знаят, че е импровизирал през цялото време, докато е „заемал” гласа на духа на джина в „Аладин”. Откроени са цели 70 версии на палавия дух от спецовете!

Звънял по телефона Стивън Спилбърг, за да го измъква от мрачните мисли в заснимането на „Списъка на Шиндлер”. Представял се за представител на фондация Валтхаймерс, която събира дарения за по-възрастните немци, забравили всичко преди 1945 г.

Благодарил на Кристофър Рийф за приятелството от училище и за финансовата подкрепа в дните, на най-тежкото му изпитание. След тежкия инцидент, който парализирал Рийф завинаги, Робин Уилямс цъфнал в болничната му стая със синя четка на главата, жълта престилка, очила и руски акцент. Твърдял, чу е неговият проктолог и иска да извърши моментален преглед. Така направил и за Шарън Озбърн, когато заболяла от рак.

Обожавал Лъвът, вещицата и гардеробът" и с наслада я четял на децата си.

Този уникален човек всъщност е бил загубеняк в училище и истинско вдъхновение за настоящите на скамейките. Съучениците действително му смятали Робин Уилямс за забавен, но и за човека с най-малък шанс да успее в живота!