Мария си има Свето венчание в най-големия ни храм и пет пари не дава за църковната йерархия

Мария си начеса крастата като я венчаха в „Свети Александър Невски”, а след нея – и потоп!

Царствените амбиции на миньончето от Стара Загора се задоволиха нелегално и срещу сума, достатъчна за тежка сватба с двеста души гости. Гущеров и фамилия „дарили” 30 бона, за да получат благословия на новобрачните не къде да е, а в патриаршеската катедрала, научи kliuki.bg.

За целта се споразумели с винаги готовия за сделка отец Константин, не без благословията на старозагорския митрополит Галактион и епископ Тихон. След като дарението било предадено, венчавката на Мария се осъществила тихо и на тъмно, а младоженците обещали никога да не публикуват снимки от Светото си венчание. maria За наглото показване на патриаршеската заповед обаче бързо се разчуло и последствията не закъснели. На мушката бил председателят на църковното настоятелство на храма – епископ Тихон, разказват от „Уикенд”.

Парите на семейство Гущерови все пак били внесени за извършване на големия ремонт, но Синода нямало как да опровергае своеволието и да изтрие срама. За да не се повтори, митрополитите во главе с Патриарха излязоха с официално съобщение, което потвърди забраната за извършване на подобни ритуали.

Дядо Тихон е предупреден и задължен да не допуска отново подобно нагло потъпкване на правилата. На епископа му се разминал публичния срам, защото Неофит искал да избегне поредния скандал около Църквата. Епископът обаче бил в окаяно положение. За да демонстрира каква е новата позиция на непослушния си служител, сам болният патриарх опял покойния Желю Желев, за да не допусне Тихон да извърши ритуала.

Мария обаче едва ли се тревожи за съдбините на „съучастниците” си. Тя се радва на блажени дни като новобрачна и доказа славата си на жена, която получава всичко, което поиска.

Мнозина предупредиха, че подобна заигравка с църковните забрани няма да донесе добро на младоженците. Родата на Християн Гущеров по майчина линия обаче била тясно свързана с религията, а Мария вече отдавна доказа, че не е суеверна!