На всички ни е ясно, че отдавна живеем във времена, в които да развиваш успешен бизнес е невъзможно

без добър интернет маркетинг. Ето едни от кратки препоръки:

1. Оптимизирайте сайта си като трябва да се погрижите за:

image08

Класиране на сайта по нови дълги изрази и ключови думи: за целта е нужно много богато и полезно съдържание на вашият сайт. Привличане на вниманието на търсещите машини чрез често обновяване на сайта, за подобряване на индексирането от търсещите машини Повишаване на рейтинга на сайта с поддържането на блог, като по този начин ще увеличаване на прекараното време в сайта. Увеличаване на вътрешните линкове в сайта, към началната страница и вътрешните страници. Добавяне на сайта само на уникално съдържание написано от вас. Добавяне на качествени външни връзки (за това е най-добре да се обърнете към специалисти)

2. Платена реклама в търсещите машини (AdWords)

В случая говорим за реклама в Google - този канал е изключително важен, защото докарва директни ползи, а заплащането е само на клик. При този тип реклама цената на клик се определя на тръжно-бюджетен принцип. Един клик може да струва както 0.04 лв. , така и 1лв., 2 лв. или повече. Всичко зависи от конкуренцията, с колко бюджет разполага за единица време и колко е готова да даде за клик.

3. Банер реклама

Банер реклама е една от най-старите интернет канали, от които ползи има спорен момент. Банер рекламата е изключително полезна, когато желаете изградите бранд и висока познаваемост на продуктите. Цените могат да бъдат както на клик, така и на импресии (брой виждания). Някои медии има твърда ценова политика, която банера може да ви стои за определен времеви период, независимо от импресиите и кликовете. (ние не ви препоръчваме този метод, защото е труден за изчисление на ефективността на банера).

4. Други канали

Разбира се има много други канали, методи и похвати, с които да помогнете на вашият бизнес като: Мейл маркетинг, видео маркетинг, Social Media Marketing (Facebook маркетинг), вирален маркетинг, ПР статии и др.