„Лидл” ще построи поредния си магазин върху една от малкото оцелели зелени площи в столичния кв. „Люлин” 9. Новината събира гнева на хиляди столичани в социалните мрежи. Ето какво написа във фейсбук Василена Добрева:

Lidl Bulgaria Не е #ЕКО !! Това е София, ж.к. „Люлин” 9 - място, където съм израснала, където играх и се наслаждавах всяка сутрин на звука на птиците, идващ от дърветата. Едно от малкото останали зелени, красиви площи с дървета, НЕ премахнати и НЕ застроени край столичните блокове. Място, на което моите родители и още много семейства и до ден днешен се радват. До днес!

 

Днес ми казаха, че до няколко дни това ще им се отнеме, Lidl ще построи поредния си абсурден магазин!

ЕВАЛА, Лидл за страхотните еко маркетинг кампании, които правите с биоразградими материали за дрехи и други глупости! Зад измислиците стои отново грозната истина.

Знам, че е късно точно това да се спре, защото "гражданите нямаме думата" (ако някой има идея как, да каже), но поне 5 човека да се замислят, които да кажат на още 5 други, ще е добре и се надявам, че след години ще се спре.

 

Надеждата умира последна! Дотогава аз няма да пазарувам от вашите магазини, защото природата на България, всяко едно дръвче, ми е по-важно от вашите немски храни и дрехи, с които ни тъпчете. Нямаме нужда от тях, а от непокътната природа! #LidlНЕеЕко

Източник: Лупа