Гергана се съсипа след гаврата с палестинския химн – твърди, че дори знае кой конкретно я натопил

Гергана плаче дни наред след като „Господари на ефира” я обрисуваха като нагла крадла, която се подиграва с човешката болка.

Певицата още не може да се съвземе напълно след скандала около песента й „Твоите думи”. За това, че се предовери на хитмейкъра Оцко, беше уличена не просто като плагиатка, а като човек вулгарно потъпкал антивоенна песен, припомня kliuki.bg.

Гергана изпаднала в ужас щом разбрала, че песента, която се радвала на успех, всъщност е крадена. Свикнала десет години да разчита изцяло на композиторите и тесктописците си и била платила за авторска песен. Оцко се доказал в гилдията и му повярвала напълно, когато й заявил, че вокалите са от парче, чийто оригинал е „подходящ” за нея. Едва след позорното разкритие на „Господарите” научила, че семплите са от палестинска песен. gergana Гергана сподели пред „Шоу”, че допуснала гигантска грешка – имала приятелка, която знае арабски и можела да й помогне, но изпуснала възможността да спре резила навреме. Този случай обаче ще помни винаги и никога няма да направи кавър, без да разбере какво точно се пее в оригинала.

Певицата обеща да преработи песента и сподели, че е силно огорчена. Канела са да се върне на върха на класациите, правила записи, но поривът й бил спрян след пороя от критики.

Гергана дори твърди, че има основания да подозира кой е конкретният източник, който стои в основата на злепоставянето й. Въпросната персона можела да я предупреди навреме, но предпочела да я злепостави.

От „Пайнер” пък обвиниха Оцко, че не изпълнил коректно ангажимента си да предостави оригинал продукт. Ролята им на продуценти не изисквала да търсят доказателство за това, че разпространяват не-авторска музика.

Македонецът, с когото Гергана не може да обещае да работи отново, всъщност не за първи път подвеждал изпълнители на фирмата. Обичайно било да предоставя разработки на чужди парчета в замяна на луди хонорари. От музикалната компания настръхнали срещу него.

В положението на Гергана се оказали Галена и Фики, чиято песен „Боже, прости” е изкопирана от парчето на Javat Star - „Than Mange Nane Ko Akava Sveto”. Галин пък изпял „Момче без сърце”, вдъхновена от “Aaja we mahiya” на Imran Khan и.тн.