Топлото време се оказа фатално за някои столични хипермаркети, които си позволяват да продават развалени храни, оплака се бесен потребител пред Lupa.bg. Най-често с влошен вкус от лошо съхранение се оказват нетрайните продукти като микс салатите с майонеза, меките колбаси и яйцата. Прецаканият клиент се ожали от развалени храни от студената витрина на един от филиалите на „Билла” този уикенд.

„Предястията на витрината имаха ужасен вид, като на престояли няколко дни. Безобразно изглеждаше руската салата, както и т.нар. пикантна”, обясни купувачът. Накрая помолил компромисно за кутия с ориз със зеленчуци. Столичанинът обаче бил безкрайно изненадан, когато отворил пластмасовата кутия вкъщи, от която го лъхнала миризма на вкиснато.

За съжаление „Билла” не за първи път не маха храните от витрината си развалените храни и продължава да ги предлага на клиентите. Често се случва по празници или през уикенда студените предястия и салатите да се продават със завехнал вид, който е твърде далеч от търговския.

Някои от предястията наистина са в срок на годност, но явно се развалят преждевременно в горещините. Това обаче означава, че или хладилните витрини са некачествени, или няма добър контрол в магазина - да се премахват от щандовете за продажба развалените ястия.

Източник: Лупа