Робин Уилямс остави милиони покрусени от смъртта му, но болката на едно животно и близките му е неописуема

Робин Уилямс избра смъртта пред възможността да направи много вълнуващи роли, да се радва на внуци и да опита от непознатите радости от живота. Той не само няма да остане забравен в историята, но има любовта на хора и...животни.

Доказателство за последното е видео, което буквално предизвика истерия в нета. В него се разказва за горилата Коко. Животното е обучено да съвършенство да владее жестомимичния език и е познавало Робин Уилямс.

Комикът бил единственият, който успял да разсмее животното, което цели шест месеца страдало по загубата на приятелката й – горилата Мишел. Актьорът обаче успял да накара огромното животно да забрави мъката за момент. Любопитната случка се разиграла преди 13 години, но от тогава Коко таяла особен сантимент към Робин Уилямс.

Когато обяснили на горилата за случилото се с актьора, тя много се натъжила и показала с характерни жестове думите „сry lip“ – lip е думата на Коко за жена – „плачеща жена“.

[caption id="attachment_322865" align="aligncenter" width="300"]Горилата Коко плаче по Робин Уыилямс Коко страда по Робин Уилямс[/caption]

Докато светът остава изумен от способността на животните да страдат по загубата на скъп приятел, децата на Робин Уилямс също споделиха чувствата си, научи kliuki.bg.

Големият му син Зак е покрусен от загубата на човека, който освен баща, му е бил скъп приятел. Светът бил станал сив, след загубата на същество с такава душа - любяща и всеотдайна. Брат му е единодушен. Той скърби за най-милия и щедър човек на света. Любимката на тате обаче – Зелда е толкова съсипана от мъка, че "Никога няма да разбера как той не намери любов в сърцето си, след като беше толкова обичан.”

За нея все пак е благословия, че последния си рожден ден – преди две седмици е прекарала специален ден само с брат си и с Робин Уилямс.