МВР проверява Тити Папазов за участие в схема за пране на пари. 

Повод за това е частния му бизнес, развиван паралелно с кариерата му като треньор по баскетбол и доскорошен шеф на футболния клуб „Левски“. 

Често пъти Тити Папазов се пъчи пред медиите, че изкарва добри пари от строителство, заедно с известни бизнесмени. Той обаче нито веднъж не е уточнил какво точно е построил.
За сметка на това не спира да се хвали с раздадените заеми на сините, които ги спасяват от фалит. 

Пропуска да спомене за интересите си в превоза на товари и търговия с вторични суровини. С това се занимава една от фирмите му „Трансгруп 67“, която става и повод за разследването за пране на пари. 

Според подозренията на криминалистите, дейността на дружеството е фиктивна, а то бива използвано за легализиране на милиони, източени от банкови карти. Средствата биват осигурени от съдружника на Тити Папазов – Димитър Маринов. Зад гърба си той вече има присъда за подобни дейности. 

Интересна подробност е, че Маринов привлича Тити Папазов за партньор точно във времето, в което препирането на източените от банките пари е в разгара си. Според една от версиите на криминалистите, това е за да легализира заграбеното. За тази цел имал нужда от известен човек, чието име не предизвиква съмнения. Тити е идеален за тази роля. С честите си сълзливи интервюта по всички медии, той безпроблемно може да се обяви за жертва на полицейски тормоз, а ченгетата, позволили си да ровят около фирмата му като нищо накрая да си изпатят. 

Подозренията обаче не са неоснователни. Той многократно е засичан да нарушава правилата за движение по пътищата по всевъзможни начини, но въпреки това до момента книжката му не е отнемана нито веднъж от КАТ.

Димитър Маринов пък сам по себе си е достатъчен повод за полицейска проверка. В края на 2012 г. той бива арестуван в рамките на международната полицейска операция „Шок 2“, в която участват ГДБОП, Европол и италиански карабинери. 
При акцията е разбита престъпна група, създавала копия на дебитни и кредитни карти, с които специално наети за целта мулета след това теглят пари от банкомати в Западна Европа. 

Разплитането на престъпната схема започва, след като ченгетата залавят няколко от мулетата. Разследването показва, че тарторите на бандата са българи. Става въпрос за над 80 души, всеки от които имал конкретна задача и роля. След като задържат в Рим няколко от мулетата и пряко ръководещите ги, карабинерите предават топката на ГДБОП. У нас започва нова акция, при която антимафиотите арестуват още 47 човека, в това число и босовете на схемата. 

Биват разбити две депа, в които били изготвяни подправените банкови карти. Едното е в пловдивското село Строево, а другото – в дома на съдружника на Тити Папазов – Димитър Маринов. На фона на откритото в дома му спецченгетата стигат до извода, че той е един от ключовите участници в бандата и към него биват насочвани огромна част от източените зад граница милиони евро от чужди банкови карти. 

Парите така и не биват открити, но според оперативната информация, те са пренасочени към легални фирми. Това кара агентите на ГДБОП да се разровят из фирмите на Тити Папазов.
Запознати твърдят, че няма резултати, заради упражнен натиск „от горе“. Фирмата и до днес не е закрита, а благодарение на опънатия отгоре чадър, Димитър Маринов отървава пандиза. 

След точещото се години наред разследване в България, Маринов сключва споразумение с прокуратурата. Признава вината си и се отървава само с година и половина условно.
Източник: Уикенд

Тити Папазов се забърка с банков източвач