Скандалният гл. инсп. От МВР Николай Крушарски, разследван за мистериозно изчезнали над 1000 клипа с нарушители на пътя, е назначен за директор на сектор „Пътна полиция“ към Столична дирекция на вътрешните работи.

 

Буквално допреди броени дни, Крушарски е бил в Главна дирекция „Национална полиция“ като началник сектор за обработка на нарушения от камерите на пътя.

По времето на Бойко Рашков срещу него имало дисциплинарна проверка за изчезнали над 1000 видеоклипа с груби нарушения на шофьори все за големи суми от над 500 лв. и отнемане на книжки.

 

Скандален инспектор оглави КАТ София

Ченгетата разкриват, че Рашков искал да го уволни дисциплинарно, но не му стигнало времето да довърши делата си докрай, а и Крушарски хитрувал, излизайки непрекъснато в болнични.

И сега вместо Иван Демерджиев да вкара разследването в прокуратурата и да го изправи пред съда, той го прави началник на „Пътна полиция“ към СДВР.

 

Заповедта за назначението е от 24 януари. „Повишават го за награда, че е трил клипове, явно проверката срещу него е смачкана“, коментират ченгетата.

Припомняме, че през миналото лято Крушарски бе спипан в нерегламентирано триене на записи от системата на КАТ, показващи нарушения на пътя. Според запознати, Калоян Драганов изобличил Крушарски, че е участвал в бандата служители на Центъра за обработка на нарушенията към Пътна полиция, които използвали профилите си в системата, за да прехвърлят в папка „Платени“ онези снимки от камерите на пътя, за които се дължи глоба.

 

По времето на ексшефа на КАТ Тенчо Тенев, скоростно изпратен в пенсия, за да не пречи на далаверите, стана ясно, че в Единния център за обработка на нарушенията към Дирекция на полицията около 1000 клипа за превишена скорост са били „изчистени“, като са обявени за негодни за налагане на санкция или пък са премествани в папката, в която стоят записите с вече платени глоби.

 

Въпреки ролята му в престъпната схема, кариерата на Николай Крушарски продължава към високите етажи в системата на МВР.

Източник: Уикенд