За никого не е тайна, че преди избори всевъзможни чудновати сделки виждат бял свят, но Разлог е напът да разбие всички класации по наглост. Там Иван Герчев, чийто баща е Красимир Герчев е бивш кмет, а сега отново кандидат за поста, е купил половината от огромен вилен комплекс, върху който са изградени и 6 сгради в атрактивното село Баня. Той е станал собственик на 50% от този скъп имот за сумата ЗАБЕЛЕЖЕТЕ от 10 лева! Иначе пазарната цена на това съкровище е 3 млн. лв.

 

Сделката е отразена в регистъра и от договора се вижда, че сключен преди година – на 16 ноември 2022 г. Тогава Иван Герчев плаща въпросните 10 лв., с които придобива 50% от дяловете на фирма „Фина Холидей“ ООД. Само, че както е фиксирано в имотния регистър, въпросната компания притежава вилното селище. С други думи – Иван Герчев взема половината от привлекателния имот буквално за цената на половин килограм сирене или пакетче истинско краве масло от 250 гр. Ето на това се казва сделка!

 

„Фина Холидей” е купила 2689 кв. м в местността „Гладно поле” през 2020 г. от частни лица. След това е вдигнала къщичките.

 

Две години по-късно собственикът на фирмата Славчо Фарфаров прави този жест към кметския син. Оказва се, не съвсем случайно. Преди това обаче друга компания на Фарфаров – „Фариемс“, е получила от общината в Разлог, докато тя се ръководи от кмета Красимир Герчев, баща на бъдещия му съдружник, договори за различни обществени поръчки за 2.7 млн. лв.

 

И още един интересен детайл – когато са сключени тези договори – Фиданка Цирова – съпругата на Славчо Фарфаров, е общински съветник в Разлог. Запознати от кметството си припомнят, че госпожата винаги е вдигала ръка „ЗА“ предложенията, внесени от Красимир Герчев.

 

Наследникът на кмета на Разлог се обзаведе със скъп имот на цената на половин килограм сирене

 

На тези избори обаче самият Славчо Фарфаров се впуска в надпреварата като кандидат за общински съветник от ГЕРБ – партията, която лансира за кмет и Красимир Герчев.

 

Любители на конспиративни теории в Разлог коментират сделката между кметския син и бизнесмена Фарфаров като чиста проба пране на пари. От една страна бизнесменът е получил обществени поръчки за над 2.7 млн. лв., а наследникът на кмета купува имот за 10 лв., струващ 3 млн. лв. Какъв по-чист начин за узаконяване на едни пари. Ами далеч по-трудно е да се вадят например фишове с печелившите числа от джакпота от тотото. виждали сме и такива примери с кметски роднини.

 

Да припомним, че бившият кмет на Разлог Красимир Герчев беше отстранен от поста от КПКОНПИ за конфликт за интереси. Сега срещу него в Окръжното следствие в Благоевград се водят 4 разследвания за злоупотреби със служебно положение и с пари в особено големи размери.

Източник: Уикенд, crimesbg.com