Тя сигнализира за разминаваме между посочените цени на етикетите и таксуваните на касата. Пловдивчанката е пазарувала в хранителен магазин от веригата „Т-Маркет“ в район Западен, след което е видяла, че е ощетена в касовата бележка.

Марина пазарува в „Т-Маркет” и пропищя: Цената на етикета една, а на касата плащаш друга СНИМКИ

Тя е платила 2 сладоледа, като първият й бил таксуван с 10 стотинки по-скъпо, а вторият със 70. Тя допълва, че случаят не е изключение, а точно преди нея е станала свидетелка на друго разминаване с обявените цени. Другата жена е купила бонбони, които с цена от 99 стотинки на етикет, но на касата излиза 1.29 лв. Все пак това е разминаване не само с 30 стотинки, а и с 30%, което съвсем не е за пренебрегване.

Марина пазарува в „Т-Маркет” и пропищя: Цената на етикета една, а на касата плащаш друга СНИМКИ - Снимка 2

Твърди, че не един или два пъти, а дори не и 10 пъти, а повече й се случвало лично на нея цените на касата да са по-скъпи от обявените на етикета.

Марина Илиева се възмущава докога потребителите ще позволяваме веригите да ни заблуждават и кога най-после ще се вземат нужните мерки?

Хората коментират как така случайните грешки винаги са в полза на търговците, а един път не се е случило да са в техен ущърб. Също и много от коментиращите споделиха и техния горчив опит при пазаруване и как се налага винаги да сверяват цените, за да не бъдат излъгани.

Източник: blitz.bg