Кръвната проба, която Ивайло Цветков – Нойзи е дал, след като беше хванат да кара в нетрезво състояние в края на миналата година, е показал по-голям промил от първоначално отчетения.

Според резултатите от изследването мъжът на Мария Игнатова шофирал с 2,52 промила в кръвта, които са повече от тези, отчетени от дрегера – 2,12, съобщават източници на „България днес“ от Софийска градска прокуратура.

Това определено влошава ситуацията, в която се намира Нойзи в момента, тъй като според закона тези промили са достатъчни, за да бъде обвинен и да влезе в затвора, като за подобно престъпление може да лежи зад решетките между една и три години.

До 3 г. килия: Ивайло Нойзи Цветков влиза в затвора? Карал мъртво пиян – с 2,52 промила

Според разследващи обаче има голяма вероятно Нойзи все пак да се размине само с условна присъда и с глоба до 1000 лева, тъй като това му е първо нарушение. В случай на повторно такова, тогава е почти сигурно, че ще последва съдбата на шеф Токев, който лежа зад решетките в Казичене.

Докато чакаше резултатите от кръвния тест, Нойзи се оказа с конфискувани кола и книжка, освен това беше осъден да заплати гаранция от 15 000 лева, след като беше задържан за 24 часа. Той обаче е обжалвал сумата и тя е била намалена на 3000 лева.

Източник: narod.bg