Жестоко издевателство, както на психична, така и на физическа основа. Това е търпяла Мария по време на съвместния си живот с Мирослав Соколов. И, както вече стана ясно, побоят, за който той бе арестуван преди седмица, далеч не е първото му издевателство над нея.

Разкритията направи следовател от столичната полиция, който отрече информацията, че щерката на певицата е станала свидетел на побоя над Мария. По онова време Марая не е била в жилището, най-вероятно е спала при баба си или в дома на баща си Митко Андонов.

Момичето обаче е видяло с очите си как навръх Бъдни вечер доведеният й баща зашлевява силен шамар на родителката й. Поведението на Соколов е било провокирано от нездрава ревност като се оказва, че той е поставил подслушвателни устройства в телефона, а и в колата на жена си.

Мара Отварачката осъзнала, че е следена, когато занесла телефона си за ремонт в съответния сервиз и оттам й издали "тайната". Устройството в автомобила пък открила случайно сама, но тогава Миро се оправдал, че не следи нея, а евентуални крадци, които да се опитат да откраднат скъпия джип.

Полицията вече е иззела пистолета, с който Соколов е заплашвал Мария в онази вечер. По тялото й са открити множество синини, а след боя той е опрял оръжието в главата й със закани.