Ваня Джаферович, който бе водещ на последния сезон на „Сървайвър“ и като такъв отнесе доста сериозна критика, реши да се омете от социалната мрежа Фейсбук.

 

По този повод той пусна емоционален пост, с който обяви, че напуска социалната мрежа. Като причина за това отбелязва, че му е писнало да чете постове, преливащи от омраза. Допълва, че използва тази платформа от повече от 15 години и ако в началото е била забавно и като едно малко село с много приятни хора, то днес няма нищо общо с това.

 

Спомня си, че по онова време живеел в Стара Загора и бил единствения с профил в социалната мрежа от там. С времето Фейсбук се превърнал в най-популярната социална мрежа, но през последните месеци чете публикации на различни хора и коментари под неговите новини. В този ред на мисли това, което забелязва най-често е именно омразата и това, че чуждото нещастие предизвика огромна удовлетвореност у някого. Казано с други думи – хората изпитват удоволствие, когато някой страда

 

Ваня Джаферович закри профила си във Фейсбук

 

Ваня Джаферович дори определя Фейсбук като бойно поле, в което буквите са куршуми, а думите – бомби. Тъй като няма нужда от негативни мисли и нови войни, напуска тази платформа и заключава, че една война му е предостатъчна за цял живот.

 

Именно с тези гръмки слова той закри профила си в социалната мрежа, но за момента този в Инстаграм остава активен. А и няма как да е иначе, предвид факта, че двамата с жена му работят като инфлуенсъри и им трябва поле за изява.

Източник: Уикенд