Любимият актьор Матю Пери почина през октомври в дома си в Лос Анджелис

Той бе открит в безпомощно състояние във ваната и оттогава тръгнаха доста версии около внезапната му смърт.Но вече стана ясно, че звездата от хитовата поредица „Приятели“ е починал заради „остър ефект“ след прием на кетамин.Това съобщават няколко световни медии.

Според експертизата на съдебния лекар екранния Чандлър Бинг е починал от остър ефект на кетамина, като за кончината му са допринесли още удавяне, коронарна болест, както и свръхстимулация на сърцето, така и депресия на дихателните органи.

Холивудско издание твърди, че 54-годишният Матю Пери приемал кетамина, за да лекува депресия и тревожност. Звездата сподели преживе откровено, че провел дълга  и изтощитебна битка, за да се справи с пристрастеността си към алкохола и наркотиците.

През 2016 година в свое интервю, пред известно американско издание, Пери признава, че „му се губят“ почти три години от снимките на сериала „Приятели“, заради прекомерната употреба на алкохол и дрога.

Преди година излезе и автобиографичната му книга „Приятели, любивници и голямото ужасно нещо“, в която описва трудните си житейски битки.

Кетаминът е известен от 60-те години на миналия век и се използвал като  анестетик за хора и животни. С днешна дата се приема за лечение на тежка депресия.

Но при тази терапия веществото остава в организма около три до четири часа, пише в доклада си съдебния лекар.Не е ясно обаче как и кога Матю Пери е получил от веществото часове преди смъртта си.

Източник: Лупа.бг