Преди десет години големия Михаил Шумахер претърпя жесток инцидент, след който още не може да се възстанови

На 29 декември 2013 бе най-нещастният ден за седемкратният пилот от „Формула 1“, на който падна на ски пистата в Мерибел, Савоя.

Журналистът Йенс Гидеон от известен германски телевизионен канал проведе собствено разследване, което разкри причините, довели до пагубната трагедия с Шуми.

Той разговаря с един от ски учителите, който работи на въпросната писта от години.Същият е един от първите, които се втурват да спасяват падналия на снега и претърпял инцидент Шумахер.

Разследващият журналист сочи две огромни грешки, които водят до жестокия инцидент  и последвалото нещастие с известния пилот.

Първата грешка, по думите на Гидеон, си е причинил самия Михаел. На пистата е нямало много сняг, а Шуми не е бил особено внимателен.Той е карал ски извън пистата, на която не бил паднал достатъчно сняг.За това признава и ски инструкторът пред немския журналист.

Втората причина е грешката, която са направили първите спасители, пристигнали на мястото на инцидента. Те не са преценили сериозното състояние на Михаил Шумахер  и са отчели травмите му като маловажни, понеже той бил в съзнание.

Пилотът бил транспортиран с хеликоптер до малко градче, но поради влошеното си състояние пренасочен към болница в Гренобъл, където го оперират. Но това разкарване се оказва фатално, понеже са изгубени ценни минути.

„Михаел липсва на всички. На децата, на семейството. Но той е тук, различен е, но е тук и това ни дава сили“, не се отказва да се бори за него съпругата на Шумахер-Корина.

Източник: Телеграф