Жестоко и брутално убийство потресе семейството на Мая Манолова. За това проговори лично депутатката и бивш наш омбудсман, заричайки се, че престъплението няма да остане неразкрито или ненаказано.

Манолова е смазана от мъка, след като неизвестен рецидивист отрови и уби най-скъпото й същество - кучето Арчи, което е с нея от години и е любимец на всички в дома й.

Трагедията се разиграва в пернишкото село Рударци, където, освен Арчи, са отровени и оставени да умрат в адски мъки още пет кучета и няколко котки. За това разказа самият кмет на селото - Богдан Богданов, който се кълне, че тече разследване и се преглеждат обстойно всички камери в района.

"Каквото и да ми коства, ще открия убиеца и ще го накарам да си плати. Това е нечовешко - този изрод ходи и хвърля отрова по дворовете на хората, за да убие животинките. Какво сърце, каква душа трябва да имаш черна, за да ти хрумне подобно нещо", съсипана е Мая Манолова.

Тя и Богданов предупреждават хората наоколо да бъдат бдителни, а ако случайно кучето им погълне нещо, да го заведат незабавно на ветеринар. Преди това е добре да му се даде разтвор с една лъжица затоплена сол и вода, или кислородна вода, за да може да се предизвика повръщане и да изплюе част от отровата.