Украинският депутат Богдан Торохтий и неговата съпруга Алина Левченко се забъркаха в скандал, след закупуването на скъп имот в Несебър, докато страната им е в състояние на война. За да избегнат плащането на данъци и такси, те го вписват в регистър на символична цена. Вследствие на аферата, Алина Левченко беше освободена от работа в държавната авиокомпания "Антонов".

Недвижимият имот в Несебър има площ от 58,8 квадратни метра, а семейството също се е сдобило и с помещение от 283,4 квадратни метра на първия етаж в луксозния комплекс "Валенсия Гардънс".

Според Имотния регистър, съпругата на депутата заплатила едва 110 хиляди лева за тези придобивки, което е нереално ниска сума, отклоняваща се сериозно от реалната стойност.

„Слуга на народа“: Украински депутат пере пари със скъп имот в Несебър, жена му го издъни

Съгласно цени в уебсайтовете на агенции за недвижими имоти, цената на подобни в този нов комплекс струват над 900 хиляди лева.

Семейството придобива апартамента в Несебър през август миналата година, а няколко месеца преди това закупуват и жилище в украинската столица. Освен това, депутатът и неговата съпруга сменят и три луксозни автомобила и то само от началото на войната до момента.

Цялата ситуация е можело да остане тайна, но Алина Левченко е побързала да се похвали с покупките в социалните медии. Снимките бяха изтрити веднага след избухването на скандала, но следата остана.

Богдан Торохтий става депутат от партията "Слуга на народа" през 2019-та година. През 2021-ва година сключва брак с Алина, която скоро след това става съветник на ръководителя на "Антонов" – фирма от стратегическо значение, принадлежаща към военнопромишления концерн "Укроборонпро".

Източник: narod.bg