Как бихте реагирали, ако разберете, че в дома си имам вещи, които са опасни? Да, точно така - опасни!

Тези предмети изглеждат безобидни, но в действителност са изключително вредни за здравето, според експерти. Ето какво казват те:

 

Внимание: Тези 4 предмета у дома са смъртоносни

"Много от безопасно изглеждащите предмети в дома могат да бъдат изключително опасни за нашето здраве. Проблемът е, че често ги използваме всекидневно, без да осъзнаваме колко вредни могат да бъдат както за нас, както и за хората, които обичаме", казват експертите.

 

Внимание: Тези 4 предмета у дома са смъртоносни - Снимка 2

Вижте 4-те предмета, които визират те:

 

Сапун

Въпреки че сапунът се използва за хигиенни цели, някои видове могат да съдържат вещества (фталати), които са свързани със сърдечни заболявания и други сериозни здравословни проблеми. Внимавайте за съдържание, което се маркира като DEP и DEHP в етикетите.

 

Дънки

Изследванията са показали, че носенето на дънки може да увеличи риска от инфекции на пикочните пътища и да допринесе за киселинни рефлукси. Също така, дънките могат да доведат до увреждане на кожния нерв и болка в областта на слабините.

 

Детски дрехи

Много детски дрехи съдържат фталати, които могат да повлияят на развитието на детския мозък и да предизвикат нарушения в поведението, вниманието и учението. Особено важно е да се внимава с дрехите на новородените деца.

 

Климатик

Неправилната употреба на климатика може да доведе до повишена уязвимост към болести, главоболия и дори апатия. Това може да се обясни с изсушаването на слизестите обвивки в ушите, носа и гърлото. Използвайте климатика с разум, активирайки го само когато е наистина необходим.

 

Имайте предвид, че тази информация не е заместител на медицински съвет и диагноза. Преди да вземете решение, е важно да се консултирате със специалист по темата.

 

Източник: blitz.bg