Експертите смятат, че трябва да се обръща повече внимание на сигналите от организма ни. Днес една от най-страшните болести е именно ракът, а учените са установили някои зависимости между миризмата от тялото и коварните болести. Според тях тялото може да сигнализира по няколко начина, че страдаме от коварното заболяване.

Те са установили, че тогава организма ни започва да изпуска специфични миризми и тя трябва да ни е сигнал за сериозна опасност.

Как мирише тялото ни, ако сме болни от коварна болест

Вижте за какво трябва да следите:

 

Лош дъх сутринта след събуждане

Разбира се сутрин сме свикнали да не се будим със свеж дъх, но при спазване на нормална устна хигиена и все пак е налице доста неприятен дъх, то една от възможните причини и сънна апнея. Нейното пренебрегване увеличава не малко риска от инфаркт и инсулт.

 

Необичаен мирис от краката

Гъбичките по кожата на краката са едни от причинителите на лоша миризма. Според доктор Камерън Рошар обаче това състояние е важно да бъде лекувано навреме и да не се подценява, тъй като бактериите могат да се разпространят и по останалата част от тялото ни.

 

Миризма от урината или фекалиите

Рязка промяна в миризмата на екскрементите ни може да е сигнал за спешна нужда от преглед при лекар. Причините могат да са най-разнообразни – от проблеми с храносмилането до онкологично заболяване. А промяна в миризмата на урината може да е сигнал за инфекция или камъни в бъбреците.

Източник: blitz.bg