Учени са достигнали до заключението, че притежателите на различни кръвни групи стареят с различни темпове. Кръвната група се счита за носител на генетичната информация, която се наследява от родителите.

Европейски хематолози извършиха научно изследване, с цел да разберат как кръвната група може да оказва влияние върху процеса на стареене.

Хората с тази кръвна група живеят по-дълго от останалите

През изпълнението на експеримента са взети за анализ проби на ДНК от хора на различна възраст и с различни кръвни групи. Резултатите от анализа показват, че хората с третата кръвна група (B) имат склонност да задържат младостта и енергията си за по-дълго време от останалите.

Вероятно тайната на "вечната младост" се крие в по-големия запас от костен мозък в тялото на притежателите на кръвна група 3, което прави клетките им по-устойчиви на процеса на стареене.

Хората с тази кръвна група живеят по-дълго от останалите - Снимка 2

Важно е обаче да се отбележи, че дълголетието и младостта са две различни концепции. Изследването също така показа, че най-голям процент на дълголетниците се намира сред хората с първа кръвна група (0).

Източник: blitz.bg