Всички знаят коя нация е най-дълголетната в света и това са японците. Там средната продължителност на човешкия живот е сериозните 86 години, а в България варира между 67 и 78 според областта и пола в периода между 2019-та и 2021-ва година според НСИ.

За разлика от нас японците също така са доста по-спокойни и усмихнати, а това допълнително е предпоставка за по-малко стрес и по-малко заболявания на нервна основа.

Относно храненето те следват стриктни принципи, като от менюто си почти изцяло изключват полуфабрикатите, които са много популярни в западната култура.

Японците консумират много рибни продукти, които има изключително важните за организма Омега-3 мастни киселини, които спомагат за доброто здраве.

Също така консумират много и зеленчуци, за които се знае, че са пълни с полезни вещества.

При тях също така е и традиция пиенето на чай, който от своя страна е мощен антиоксидант и спомага за регенерацията на клетките.

И едни от най-важните неща са, че японците избягват да преяждат и се хранят на малки порции. По тази причина там и рядко се срещат хора с наднормено тегло, което е новият бич на запада.

Източник: blitz.bg

Ето защо японците са дълголетници и нямат наднормено тегло