Николета Лозанова страда от най-новата болест, която порази много други хубавици!

Интересно изследване доказа, че Николета Лозанова и още куп други жени са психично болни. Оказва се, че правенето на селфи снимки е психично заболяване. Това обяви Асоцияциата на психиатрите в САЩ, съобщава в. "Здраве". Специалистите твърдят, че честото снимане на собственото си тяло или лице издава ниско самочувствие и проблем със самотата. Няма голямо значение дали снимките се пускат в социалната мрежа или не. Всички, които правят селфита, са засегнати от болестта, разкриват лекарите.

[caption id="attachment_334121" align="alignright" width="300" class=" "]Николета Лозанова страда от селфитис Николета Лозанова страда от селфитис[/caption]

Николета Лозанова е една от тези жени, които проявяват най-голям интерес към подобен вид снимки. В изследването се споменава, че именно дамите са по-засегнати от болестта. Дори е измислено име вече на самото заболяване. То е наречено "селфитис" и има 3 фази. В първата са хората, които се снимат до 3 пъти дневно, но без да пускат снимките в интернет. Във втора фаза за онези, които се снимат над 3 пъти дневно и публикуват снимките си. Третата фаза е най-жестока. В нея се правят снимки по всяко време и се публикуват веднага. Тя е наречена "хроничен селфитис".

Следейки профила на Николета Лозанова в няколко социални мрежи, Kliuki.bg установи, че тя се намира засега във втората фаза на болестта, която се нарича "остър селфитис". Трябва обаче сериозно да внимава, защото има реален риск да достигне до последния етап на заболяването, което няма да е приятно за никого.

"Може да ви звучи леко абсурдно, но правенето на селфита е заболяване на психическа основа. То се проявява най-често при хора, които имат комплекси относно визията си. В повечето случаи болните са слабохарактерни личности, търпели подигравки в миналото. Затова се опитват да покажат пред света, че вече са добре изглеждащи. Те търсят одобрението на света и ако не се лекуват, ще го търсят вечно." - споделя д-р Макникълсън.