В пъзела сред лъскавите златисти и сиви ключове с различни форми е скрита камбана. Вие трябва да е откриете, но само за 11 секунди.

Тест: Броят се на пръсти тези, които могат да видят камбанката за 11 секунди

Британското издание The Mirror предлага тази гатанка, за да проверите своята наблюдателност. Пъзелът тества уменията ви за наблюдение и внимание към детайла.

Тези игри са отлична за тренировка на мозъка, а също и добър начин за подобряване на паметта и концентрацията. Като отделяте време за решаване на интересни тестове, може освен да се забавлявате, също и да принудите мозъка си да работи по различен начин.

Освен това визуалните пъзели са чудесен начин да се разпускане. Той обаче може да изисква повече време, отколкото очакват авторите му.

Пъзелът изглежда измамно прост, но само 3% от пробвалите да го решат са успели да намерят скритата камбанка за 11 секунди. Създателите му използват три основни вида илюзии, комбинирани с изкуство и наука, за да отвлекат вашето внимание от задачата пред вас.

На изображението можете да видите множество сребристи и златни ключове, които се преплитат. Всяка детайлна форма отблясък създава илюзия за тримерност.

Те имат разнообразни форми, които са мултиплицирани в цялото изображение, а този ефект прави камбанката изключително трудна за откриване.

Искрящите предмети в изобилие могат да отвлекат вниманието ви от основната цел. Ако все още не сте открили камбанката и искате подсказка, погледнете отново в долната лява част на изображението.

Тест: Броят се на пръсти тези, които могат да видят камбанката за 11 секунди - Снимка 2

Източник: blitz.bg