На столичната велоалея се появи интересна гледка, която привлече вниманието на местните жители. Ситуацията се разиграва на кръстовището между бул. "Княз Александър Дондуков" и бул. "Васил Левски", където е предвидена лента само за велосипедисти. Въпреки това, бял джип спокойно изчаква червения светофар на този специално обозначен за велосипеди път. Наблюдателите се забелязват, че дори е преминал през изпъкналите разделители между лентата и пътя за коли.

Столичани гледат и се маят: Що за колело е това СНИМКА

Един от свидетелите на случката, Бояна Ц., не се сдържа и иронично забелязва, "Нов модел велосипед!". Инцидентът е тема на разисквания и недоволство сред доста граждани. Те считат, че вината може да лежи както в шофьора на автомобила, така и в планирането на съответния път, който включва трамвайни релси, велоалея и колчета.

Столичани гледат и се маят: Що за колело е това СНИМКА - Снимка 2

Бойка Р. изразява своето недоволство с коментар: "Не се спряха да демонстрират, че са над другите!". Още един свидетел, който споделя за инцидента, разкрива, че шофьорът на джипа е жена и коментира: "Това беше демонстрация, просто завъртя волана и влезе във велоалеята."

Някои граждани се смеят с идеята, че шофьорът се опитва да се самоопредели като велосипедист, като Петя Х. се шегува: "Определя себе си като велосипед, както е модерно да се казва."

Източник: blitz.bg