Не е добре да вдигаме сватба днес на 14-ти февруари - в Деня на влюбените. Днешният ден е съвпадение на Св. Валентин със Задушница по църковния канон.

Въпреки че днес е известен ден - като дата на влюбените хора по света, мнозина сигурно ще изберат днешния ден да приготвят романтична изненада на половинката си, а не са сигурно малко и тези, които са се надявали да сключат брак точно на 14-ти февруари или иначе казано - Св. Валентин.

[caption id="attachment_335254" align="aligncenter" width="300"]Днес е ден на влюбените по света хора Днес е ден на влюбените по света хора[/caption]

Това не е български традиционен или религиозен празник, но пък се е превърнал в интернационален празник за всички щастливо влюбени хора у нас и по света. Разбира се, ако обичаш някого, едва ли е нужно да се чака датата 14-ти, за да му го признаеш или покажеш, но пък това е още един повод да се отпразнува нещо хубаво, каквото е любовта.

[caption id="attachment_335256" align="aligncenter" width="270"]Тази година желаещи да сключат брак на 14-ти февруари няма Тази година желаещи да сключат брак на 14-ти февруари няма[/caption]

Днес обаче, освен празник на любовта, по православния календар се пада и Задушница преди Великия пост - почитат се мъртвите (Месни заговезни), което отказва иначе големия наплив от хора, желаещи да се бракосъчетаят.

[caption id="attachment_335258" align="aligncenter" width="300"]Любовта е повод за празник всеки ден Любовта е повод за празник всеки ден[/caption]

Обичайно, сватбите на деня на влюбените са наистина много, може би защото е романтично семейният ти живот да започне точно на този ден. За съжаление обаче тази година това ще е трудно, дори нежелателно, счита и Клюки.бг.

[caption id="attachment_335255" align="aligncenter" width="300"]Датата съвпада с деня за Задушница днес Датата съвпада с деня за Задушница преди Великия пост днес на 14-ти[/caption]

Но да не забравяме и, че освен Св. Валентин, днешният ден е популярен и като Трифон Зарезан - празник на виното. Затова пияни от любов или опиянени от питие, желаем приятен ден и весело празнуване на всеки, който чувства датат днес като свой празничен ден.