Актьорът Калин Сърменов се завърна на бял кон - това е метафора относно поредното му назначение на висок пост в системата на културата у нас.

Днес сутринта, пред водещата Диана Любенова в ефира на Би Ти Ви, Калин Сърменов - артист и от скоро съветник по културните въпроси за министъра Вежди Рашидов, разказа накратко за новата си дейност и за промените, които са негова цел и на колектива му, видя Kliuki.bg.

През 2012 година Калин Сърменов беше назначен за кратко, а след това отстранен от поста директор на сатиричен театър "Алеко Константинов" в столицата. Помним, че неговото управление на театъра премина бързо, но доста бурно и с редица скандали, най-вече около освобождаването от длъжност на Мария Сапунджиева и още няколко познати ни от близкото минало популярни лица на киното и театъра. Сърменов излезе с идея, че всеки актьор заслужава мястото си, ако пълни залите. Следователно тези, които играят по-малко, е нормално, според него, да получават по-ниски заплати. Разбира се, да си театрал и да изграеш различни роли едва ли може да бъде сравнено с това да продаваш определен брой стоки примерно и от това да ти се определя процентното възнаграждение, все пак изкуството е пари, но преди всичко е талант, дух и емоция.

[caption id="attachment_333137" align="alignright" width="300" class=" "]Калин Сърменов - актйор и музикант Калин Сърменов - актьор и музикант[/caption]

След редица политически рокади и трансформация на екипи и министерства, Калин Сърменов бе отстранен, според него неправомерно. После обаче, явно отново бе оценен и сега го виждаме в качеството му на съветник на министър.

Нека споменем, че Калин Сърменов е активен деец на културата у нас. Той е на 51 години, досега е имал две рок групи, изиграл е представления, а освен това често е озвучител на филми. Желаем му успех в новото нелеко поприще и дано добрите намерения се превърнат в позитивни резултати, а не останат само слади приказки.