Една жена от Благоевград, която преди 18 години дефилира на своя абитуриентски бал с бебето си на ръце, сега го закара на бала му с тир. Илиан Димитров завършва специалността "Архитектура и реставрация" в Строителната гимназия в Благоевград.

Преди 18 години майката му, Мария, привлече голям медиен интерес, след като се омъжи за своята любов Димитър Димитров в 12-ти клас и роди първото им дете, без да прекъсва образованието си. Тогава тя се появила на бала със своя 7-месечен син Илиан на ръце и вероятно той е единственият в Югозападна България, който за втори път в живота си върви по червения килим, но вече като пораснал човек.

Димитър и Мария Димитрови са единственото семейство от Благоевград, което работи заедно на камион и от 2 години насам са заедно в кабината. Десет години преди това, Димитър тръгва като професионален шофьор по пътищата на Европа.

"Работех в една сладкарница. И двамата обичаме да пътуваме и няколко пъти ме вземаше 'на екскурзия', за да му правя компания. Толкова ми хареса, че се запитах защо и аз да не го правя и да печеля пари", споделя Мария. Съпругът й въодушевено я подкрепа, въпреки че първоначално и двата им сина били против и се тревожели какво ще си кажат другите хора. Мария преодолява стереотипите и се записа на курс за професионалисти, успешно издържа изпитите за управление на камион и се включва в шофирането заедно със съпруга си.

Източник: blitz.bg