Криминалният тв проект „Алфа” се оказа пълен провал. Едва 3 епизоди от сериала видяха бял свят, а най-скандалното е, че на негово място в ефира на Би Ти Ви влезе турският сапунен сериал „Скъпа мамо”.

Рейтингът на родното криминале бил крещящо нисък, се говори из телевизионните среди. Бие на очи обаче, че се заменя от турски проект, който е за хора с много нисък интелект.

Интересното е, че в България турските сериали се радват на висок интерес, а и самите телевизии ги предпочитат пред западните проекти, защото са по-евтини и по-достъпни.

В социалните мрежи някои зрители изразиха негодуванието си от тази смяна, но истината е, че „Скъпа мамо” е по-гледана продукция, за срам на цяла България. Това е тъжната ни родна картина.

Всъщност „Алфа” не е свален изцяло от ефир, но унизително го прехвърлиха от основния канал на Би Ти Ви в Би Ти Ви Екшън. Това за първи път се прави, когато става дума за премиерна продукция. Причината е само една и тя е нисък рейтинг.

Българите продължават да си гледат „Касъл”, „От местопрестъплението” и всякакви американски криминалета, за които се изисква минимален мозък, докато никой не се интересува от една оригинална българска продукция в тази сфера.

Източник: Crimesbg.com