Запознати издават, че голямата звезда на „Берое“ и Първа лига – Себастиян Вия, се е изръсил здраво, за да отърве зандана. Доколкото може да се вярва на мълвата, 27-годишният колумбиец е броил 50 000 долара на бившата си приятелка Тамара Долдан, която го съдеше за изнасилване. Срещу въпросната сума аржентинката се е отказала да свидетелства срещу него в съда и делото било прехвърлено на друга съдебна инстанция като по всяка вероятност ще бъде прекратено.

 

Припомняме, че Вия дойде на пожар в Стара Загора в края на миналата година заради риска да влезе зад решетките в Буенос Айрес с присъда, която има вероятност да достигне 15 години. Бившият нападател на „Бока Хуниорс“, два пъти шампион и носител на Купата на Аржентина, вече имаше една условна присъда от две години за домашно насилие срещу друга бивша приятелка – Даниела Кортес.

 

Под съд го даде и следващата му приятелка Тамара Долдан, но този път за изнасилване. В Аржентина се носи мълвата, че трътлестата брюнетка си е извадила фалшиво медицинско за „белези за изнасилване“ след малко по-бурен секс с футболиста. Само че двете прокурорки по делото поискаха задържането му под стража. Понеже това не стана, Вия предпочете да духне у нас и да облече екипа на „Берое“, където имаше най-малко двама приятели от Аржентина – собственикът Ернан Банато и халфът Джани Политино. Тъй като България няма споразумение за екстрадиране с Аржентина, под „Аязмото“ колумбиецът се чувства на сигурно място

 

Междувременно обаче е взел мерки да му отпаднат съдебно-криминалните проблеми. За целта платил 50 000 долара на Тамара Долдан, след което и двамата декларираха, че искат делото да се прекрати на принципа на „цялостно възстановяване на щетите“. Предстои съдът да реши дали процесът спира, или ще бъде прехвърлен на друга инстанция. Според медиите в Буенос Айрес Вия няма как да бъде осъден без показанията на момичето. За по-сигурно Тамара Долдан вече се е скрила с 50-те хилядарки някъде в Европа.

 

В Първа лига Вия направи голям фурор тази пролет и дори вкара три гола. Нещо повече – оказа се, че у нас никога не е идвал играч от толкова високо ниво и класа. В момента „Левски“ и „Лудогорец“ се облизват за подписа му, но Банато иска 3 милиона евро, колкото е цената на Вия. У нас колумбиецът си гледа кефа, а заралии го носят на ръце. Нападателят щъка от време на време и из Европа, като последно беше в Италия на мача между „Рома“ и „Ювентус“. След дербито Вия се снима с бившия си съотборник от „Бока Хуниорс“ Даниеле де Роси, който е треньор на римския тим.

Източник: Уикенд