Президентът на ФК „Славия“ вече години наред е един от най-духовитите спортни деятели у нас – крилатите му фрази са способни да предизвикат усмивка на лицето и на най-намръщения запалянко.

 

Без Венци Стефанов и чувството му за хумор, родният футбол щеше да е много по-сив и скучен. На 28 ноември той ще навърши 73 години. Категоричен е, че ще отбележи празника си в компанията на семейството и приятелите си, както обикновено. Твърди обаче, че се чувства на 37, а не на 73.

 

Не крие, че като се замисли съжалява за доста неща, а и животът му не винаги е вървял по мед и масло – винаги е имал пречки и препятствия по пътя си, никога не му е било лесно. Търси опора само в Господ. В повечето си трудни моменти остава сам с мислите си и Господ и така успява.

 

И той понякога не издържа на напрежението и си позволява да прекрачва границите. Винаги когато сгреши обаче се извинява. Убеден е, че човек трябва да вижда кога не е прав и съответно да се извини. Стреми се да е обективен и да поправя грешките си.

 

Споделя, че във ФК „Славия“ също са свели разходите до минимум, предвид кризата. До момента обаче не се е налагало да прибягва до заеми и се надява да не се стига дотам.

 

За разлика от мнозина, той е от хората, които не се надяват на чудо. Дава си ясна сметка, че няма да види повече сина си, защото е наясно, че е мъртъв.

Към момента не води дело срещу никого, но срещу него дела за расизъм води Николай Жейнов. Не може обаче да си обясни с какво точно го е засегнал. Предполага, че е защото не дали да влезе дали в един трансфер футболиста Филип Кръстев и не могъл да се облагодетелства.

 

Първо го съдил за расизъм, но се оказало, че според съда не е расист. След това го съдил за 100 хиляди лева, които уж щял да вземе, но заради него не ги получил. „Очевидно си мисли, че парите се търкалят по улиците или ги сере магарицата, че едва ли не някой трябва само да ходи да ги събере“, възмущава се Стефанов.

 

По отношение на Благой Георгиев (Благо Джизъса) посочва, че бил много добър футболист и от прекрасно семейство, но така и не разбрал какво се объркало в живота му. Пожелава децата му, както и самият той да са живи и здрави. Категоричен е обаче, че вече не би го взел в „Славия“.

 

Твърди, че хората, които говорят срещу ръководството на БФС и за случващото се там, са едни недоказали се индивиди, които нямат и понятие как се управлява футболът. В този ред на мисли посочва, че Боби Михайлов и работещите в БФС, са доказали се професионалисти и допълва, че винаги може да е по-добре.

 

Що се отнася до идеалния президент на БФС, Стефанов е категоричен, че трябва да притежава задължително някои качества като да се чувства в свои води и да е достатъчно широко скроен човек, че да може да говори дори с премиера на страната.

Категоричен е, че най-добрият президент на БФС до момента несъмнено остава Иван Славков-Батето. Вярва, че българският футбол ще успее да напредне.

Източник: Уикенд

Венци Стефанов: Опора търся и намирам само в Господ, моля се от 3-годишен