Ако имаше класация за най-ексцентрични футболни треньори, то несъмнено тя щеше да бъде оглавявана от Вили Вуцов, който има навика да скача и ръкомаха по стадионите. С изказванията си по адрес на играчи, съдии и спортни деятели пък се е превърнал в истинска атракция.

 

Макар да е краен в поведението и изказа си, Вили Вуцов е лишен от всякаква злоба. Именно поради тази причина е симпатичен за мнозина и без него футболът ни щеше да е изключително скучен.

 

През последната година синът на легендата Иван Вуцов бе изправен пред сериозен здравословен проблем – мокра гангрена, от който все още се възстановява. Заради диабета си получи гангрена и се наложи част от крака му да бъде ампутирана. Най-хубавото е обаче, че оцеля и продължава да критикува любимата си професия.

 

Към днешна дата леко накуцва с десния му крак, макар и напълно възстановен. Продължава с физиотерапията, а и му предстоят нови прегледи и снимки. И макар възстановяването да е бавно, Вуцов посочва, че подобрението се усеща с всеки изминал ден и допълва, че с диабета за съжаление, му е нужно огромно търпение. Не е изключено възстановителния период да продължи цяла година.

 

Когато му казали, че трябва да се подложи на операция, Вили искал да я отложи с няколко дни, за да може на следващия ден да е на мач с отбора, но докторът му казал, че е въпрос на живот и смърт. Ако не се бил съгласил да му отрежат двата пръста в същия ден, то на следващия щяло да се наложи да се прости с целия си крак, а след още няколко дни закъснение – можело да не е сред живите.

 

Отначало възстановяването тръгнало добре, но 45 дни по-късно се появили нови усложнения – диабетът му направил нови поразии. Дълго време медиците смятали, че проблемът е съдов, накрая станало ясно, че е ортопедичен. В продължение на 93 дни бил с гипсов ботуш и патерици.

 

Разбира се имал и моменти на отчаяние – бил сигурен, че ако кракът му си замине, това за него ще е краят, не се виждал без крак. Лекарите дори признали, че първият път, в който видели състоянието на крака му, били сигурни, че шансът му за оцеляване и да се размине само с отрязани пръсти, е едва 30%.

 

Не смята за проблем липсата на два пръста на крака му, но се заканва, че като ходи на плаж ще слага нещо, за да не плаши децата. Признава обаче, че още няма чувствителност на пръстите и като стъпва го боли, но се надява, че и това ще се оправи. През цялото това време до него били синовете му Светослав и Петър, които хем го съжалявали, хем му помагали. Другият му син Иван, който е в чужбина, нямало как да му помогне. Категоричен е обаче, че ако в онзи момент нямал отбор и работа, нямало да оцелее. Макар преди години да не спазвал диета заради диабета си, то към днешна дата е принуден заради ситуацията, иначе няма шанс да оцелее. Единственият му проблем е диабетът, останалите му изследвания са топ, както самият той се изразява.

 

Отслабнал, тъй като намалил доста храната- от 135 кг., днес тежи едва 95. От дрехи, размер 3XL, вече носи XL. Не е изхвърлил обаче големите, за да може да се стряска като ги види.

С диабет е от 2008-2009 г., два пъти е колабирал заради много висока кръвна захар. Нормализирал я временно, но след това отново я игнорирал. 

 

Признава, че с бившата му съпруга се чуват много рядко, защото нямат какво да си кажат. Времето им заедно отдавна е изтекло, не се разделили като хората и днес също не са в добри отношения. Тежката битка помежду им била заради синовете им.

Макар към днешна дата да няма друга жена в живота му, не се чувства самотен. Отбелязва, че вече доста е намалил и темпото на емоциите, но си е той. Неправдата обаче е това, което винаги го е дразнило и направо го убива, затова не може да си премълчи. Твърди, че на 56 години вече е късно за генерални промени в характера му.

Източник: Уикенд