Броени дни преди снукър-събитието на годината за България, WINBET Snooker Special, феновете ще могат да се докоснат до най-желаното отличие в този спорт - Световната купа. 

От днес до 23 ноември, трофеят ще бъде изложен пред игралната зала на WINBET в столичния Paradise Center и всеки желаещ ще може да разгледа купата и дори да се снима с нея. 

Купата ще украси и двата демонстративни мача между най-успешния състезател по снукър за всички времена, настоящ световен шампион и номер едно в ранглистата Рони О‘Съливан и легендата на снукъра Джими Уайт в рамките на WINBET Snooker Special. Мачовете ще се проведат в София, на 25 ноември от 19:00 ч. в спортна зала „Левски“ и на 26 ноември от 18:00 ч. в комплекс С.И.Л.А. в Пловдив. 

Поради огромния зрителски интерес, организаторите отпускат допълнителни билети за събитието в София. Новите билети ще бъдат в ценови класове от 50, 80 и 100 лева, и ще бъдат пуснати на 16 ноември в 11:47 минути.  

Притежателите на ВИП билети ще имат възможността да се срещнат,  разговарят, снимат и получат автограф от Рони О’Съливан и Джими Уайт в рамките на половин час преди шоуто. Притежателите на ВИП билети ще имат възможността да се срещнат,  разговарят, снимат и получат автограф от Рони О’Съливан и Джими Уайт в рамките на половин час преди шоуто.

Рони О‘Съливан е считан за един от най-талантливите и най-успешни състезатели в снукъра за всички времена и дели рекорда за най-голям брой световни титли със Стивън Хендри. Печели първата си титла, валидна за световната ранглиста на Шампионата на Великобритания през 1993 г., когато е само на 17 години, а първият си турнир Мастърс печели преди да навърши 20 през 1995 г. И двете постижения не са подобрени оттогава. 

По ирония на съдбата, със спечелването на световната титла през тази година, 46-годишния О‘Съливан се превърна и в най-възрастния носител на отличието до момента. Сред рекордите му са и 30 последователни участия на световно първенство и рекордът на Гинес за най-бърз максимален брейк (147 точки) в официален мач от 5 минути и 8 секунди от световното първенство през 1997 г. Той е също и  състезателят с най-голям брой максимални брейкове в рамките на едно състезание – 15.

Освен шестте изиграни финала на световно първенство, Джими Уайт е и бивш трикратен световен шампион за ветерани, световен шампион на двойки и световен шампион сред аматьорите. Като част от английския национален отбор е печелил отборната Световна купа и Купата на нациите. В продължение на цели 21 сезона е част от Топ 16 в снукъра. Той е и първият левичар, постигнал максимален брейк в официално състезание и вторият състезател въобще в историята, постигнал максимален брейк на световно първенство.
 

Световната купа по снукър гостува в столицата преди WINBET Snooker Special