Ужасната новина за Шумахер потресе целия свят!

Милиони хора по света плачат за Михаел Шумахер, след като до ушите им стигна ужасяваща новина. По последните думи на лекарите надеждата за живота на Шумахер буквално се стопява, а той може да остане завинаги в състояние на кома.

Страшната вест разтърси света, защото германският шампион е безспорен любимец на толкова много хора. А злополуката, която заплашва да го отнеме от нас, стана адски нелепо и нелогично. Фактите обаче са такива, каквито са - а именно, че Пилето може да не излезе от комата.

shumaherЛекарите са категорични, че колкото повече време той остава в това състояние, толкова повече шансовете да се избави от него, са минимални. Най-лошото е, че отокът в мозъка на състезателя не спада, а кислородът в него също намалява, съобщава Горещо.нет.

Според професор Андреас Цигер важното в момента е хората да проумеят, че тук става дума за страшна борба между живота и смъртта, а не единствено за състоянието на кома и нейното преодоляване.

Милиони фенове плачат и не спират да се молят за Михаел Шумахер, за когото за жалост мъката няма да приключи и ако успее да излезе от комата. Дори и да се спаси от смъртта, съзнанието на пилота ще бъде необратимо увредено, заради проблемите в мозъка.

Възможно е той да остане парализиран и да изгуби способността си да вижда.