По неясни до момента причини Христо Стоичков слага край на коментаторската си кариера. От няколко месеца насам футболната легенда е скъсал с базирания в Щатите мексикански спортен канал TUDN, за който работи като анализатор в продължение на десетилетие.

 

Последният му ангажимент бил през юли, когато коментирал дебюта на Лионел Меси за „Интер“ (Маями) в американското първенство МЛС. След това Камата се прибра у нас и прави пари от собствения си моден бизнес и от цял куп тв реклами.

 

Припомняме, че Стоичков се пресели в САЩ и започна медийната си кариера там през 2013 г.

Най-често коментираше мачове от Мексико и Шампионската лига, а по време на световни и европейски първенства отиваше на крака, за да интервюира големите футболни звезди.

Според твърденията десетилетие по-късно, славният му имидж вече се е изчерпал и от ръководството на канала решили да го сменят с нов коментатор.

 

Запознати коментират, че това е обичайна практика за спортни телевизии от такъв калибър. През цялото десетилетие в ефир Камата се радваше на висок рейтинг, което му донесе шест награди „Златен глобус“, а с времето стана и най-скъпо платеният коментатор в канала, прибирайки хонорар от 44 000 долара. С тази сума Стоичков е изпреварил по възнаграждение колегата си ветеран Омар Тапия, който минава като тамошния Петър Василев – Петела.

 

Стоичков скъса тихомълком с телевизията

 

Последната му изява в Щатите бе доста специална – в средата на юли, той бе част от официално посрещане на Лео Меси в Маями и коментира дебютния му мач за местния „Интер“.

Скоро след това Стоичков се прибра у нас и се застоя на родна земя. Заради липсата на свежи хонорари от телевизията, засили бизнес начинанията си. Модната марка с името му върви успешно, а брандът се управлява от голямата му дъщеря Мика Стоичкова, която е с диплома за спортен мениджмънт. Отделно от всичко това се снима и в рекламни клипове като на някои е с внучка си Миа.

Източник: Уикенд