С нова сладка и доходоносна работа се уреди Христо Стоичков, след като наскоро сложи край на кариерата си на футболен коментатор зад Океана. Запознати издават, че Ицата е новият отговорник във ФИФА по футболните проекти за Източна Европа.

Запознати издават, че славният №8 ще се разписва срещу „скромната“ заплата в размер на 23 000 евро месечно, без да полага кой знае какви усилия, но пък за сметка на това е бил принуден от ФИФА да хариже акциите си в ЦСКА, тъй като съгласно правилника на централата, това се явява конфликт на интереси.

 

Така Стоичков прехвърли своя дял акции от ЦСКА (12,54%) на фондация „Национален фонд за спорт, култура, изкуство и наука”, която се води на хартия собственик на футболния клуб. Камата се навил да се раздели с дела си, тъй като така или иначе тези акции са само представителни и не му носят особени дивиденти.

Освен това Стоичков запазва място в управителния съвет на фондацията – знак за червената публика, че няма да скъса окончателно с ЦСКА и в бъдеще думата му ще се чува на „Армията”.

 

Поканата да започне работа във ФИФА от есента дошла лично от президента на федерацията Джани Инфантино, с когото нашият е в доста топли отношения и в последните години редовно се среща на четири очи по различни футболни форуми. Офертата към Ицата била направена още пролетта на редовния конгрес на ФИФА в Банкок, когато нашият получи специална ВИП покана за събитието, доверяват от антуража му.

Още тогава Стоичков веднага приел поста, но поради ред промени и процедури във ФИФА формалното му назначение става едва сега.

 

Най-важната от тях бе преместването на сградата на футболната централа от Цюрих в Париж, която се случи с края на олимпийските игри във френската столица. Твърди се, че освен с месечна заплата от 23 000 евро, Ицата се е обзавел с чисто нов шефски кабинет и цяла свита подчинен персонал на разположение, начело със засукана секретарка. Отделно са му подсигурени подслон и прехрана, за които няма да плаща нито цент от джоба си. Предполага се, че нашият няма да се задържа много там, тъй като ще има доста командировки и път към България, но все пак новата му работа е с постоянен адрес Париж.

 

С новото си начинание на е футболен началник Стоичков окончателно се установява в Европа, каквито бяха намеренията му след приключване на ангажимента му с телевизията „Унивисион Депортес” в Маями. Футболната легенда държи да бъде по-близо до България, където от известно време се установиха и двете му дъщери. Михаела и Христина вече свиха семейни гнезда у нас и славният им баща иска да

е край тях и да дундурка внуците си. Голямата щерка Мика наскоро дори вдигна сватба с новия си любим Мартин Трайков. В най-скоро време пък малката щерка Хриси трябва да роди първороден внук на Ицата. Отделно Стоичков има и бизнес начинания у нас – снима се често в телевизионни реклами и успешно развива собствен моден бранд.

Източник: Уикенд