Постъпката на футболиста е нечовешка, съгласни са дори феновете му!

Валери Божинов - човекът, който без да се замисли, се хвърли да прави изкуствено дишане на внезапно колабирал в магазин възрастен мъж, заради което бе удостоен с наградата на "Господари на ефира" - Бяла лястовица, днес не е същият.

Нещо повече - от благородния и сърдечен Валери се оказа, че няма и помен. Не се знае кое му е подействало толкова отрицателно - дали раздялата с Николета Лозанова или фактът, че кариерата му продължава да боксува на място. Но това, което е по-важно е, че Божинов успя да разплаче малко момиче с тумор в мозъка.

valeriДетето се казва Виктория и се нуждае от средства за жизненоважно лечение в чужбина. Доброволци се заеха да помогнат като отидоха на мача "Ботев" - "Локомотив Пловдив" на стадион "Лаута" вчера и започнаха да събират помощ от публиката.

На челната трибуна срещата гледаха президента на "черно-белите" Коко Динев, в компанията на Валери Божинов и рапъра Ванко 1. Щом кутията за средствата стигна до Динев, бизнесменът веднага бръкна в джоба си и извади дебела пачка, като щедро отброи няколко едри банкноти в помощ на малката Виктория.

За ужас на доброволците, на присъстващите на мястото и най-вече на Вики обаче, Божинов само погледна безизразно към кутията и дори не извади ръцете си от джобовете на дънките.

Постъпката му втрещи дори тези, които му симпатизират. Защото подобно отношение и то от човек като него, не може да има оправдание.