Преди събранието на акционерите на „Левски“, собственикът Наско Сираков получил заплахи по sms.

 

Повод за това станал категоричния му отказ да се яви на среща с ултрасите от сектор „Б“ няколко дни по-рано. Той не отишъл под предлог, че има работа в Бургас да разяснява на тамошните левскари как могат да си купят акции на футболния клуб.

 

Сираков получил заплахи преди събранието в „Левски“

Според запознати обаче истината е, че Сираков се уплашил да не би на тази среща на „Герена“ да бъде съблечен гол като Ивайло Петев преди десетина години. Заради тази случка ултрасите вече открито са на нож с него, тъй като босът води война с двама техни предводители – треньорът Мъри Стоилов и директорът Ивайло Ивков.

 

Предупрежденията, изпратени му като sms звучат като гангстерски фрази от „Под прикритие“. Подателите се обръщат към него с „Шмекер“, какъвто бе прякорът в сериала на героя на Ивайло Захариев. В съобщението до Сираков пише: „Здрасти, Шмекер! Как е по морето? Как върви осъществяването на ЛИЧНАТА ти инициатива? В София кога ще ни представиш идеята си? Все още ли сме ЛЕВСКИ София? В събота няма да дойдеш, така ли… Ти ако не дойдеш, ние ще дойдем при теб. Вълк Единак, помисли си отново. Обсъди го с жена ти, обсъди го и с шефа ти Милото“.

 

Във войната на „Герена“, Сираков е в един лагер със спонсора Мило Борисов и шефа на управата Даниел Боримиров. От друга страна са ултрасите на сдружението на „Левски на левскарите“, основно от групировката „София-Запад“, заедно с Мъри и Ивков.

Вторият лагер иска да получи акциите на „Левски“ от Сираков под предлог, че представлява левскарите и може да каже кой трябва да управлява Отбора на народа. Освен това обвиняват Сираков, че се държи като служител на букмейкърска компания, а не като собственик на „Левски“, както и че е в хазартни зависимости.

 

Под ударите на ултрасите попада и Мило Борисов, чийто хазартен оператор като спонсор на „Левски“ има договор за управление на футболния клуб.

Източник: Уикенд