Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев говори ексклузивно за реконструкцията на стадион „Българска армия“ в Борисовата градина.

„Финалната крачка от наша страна беше направена вчера. Ние от ГЕРБ помагаме, казано на футболен език - вдигнахме воле към държавата и сега топката е изцяло в нея. Или по-точно в Националния институт за недвижимо културно наследство, както и в Дирекцията на околната среда и водите“, коментира Георгиев.

Силен човек във властта каза цялата истина за новия стадион на ЦСКА

„За нас, като Градска управа, за групата на ГЕРБ, това е важен проект. Благодарение на нашето мнозинство, ние от ГЕРБ, както и на представителите на БСП и Патриоти за София, успяхме да подкрепим проекта за стадиона, който очакват милиони армейци от цялата страна. За нас е важно да има модерни спортни съоръжения за децата, за юношите и футболистите, които ще носят червената фланелка на прекрасния нов стадион.

Сърца червени, сърца милиони, Общинският съвет, дори и левскарите като мен в него, помогнаха на ЦСКА. Ние от ГЕРБ го направихме, защото над всички стои спортът.

Иначе съм възмутен от поведението на „Демократична България“. Те не подкрепиха проекта и спекулираха с глобалното затопляне.

Но въпреки това ние постигнахме голяма победа преди лятната ваканция. Сигурен съм, че ЦСКА ще има модерен стадион, в който неговите собственици и държавата са инвестирали милиони левове“, завърши Георгиев.

Източник: blitz.bg