Точно 9 дни остават до старта на дългоочаквания Мондиал 2022, който ще се проведе в Катар. 32 отбора се впускат в здрава битка, за да определят кой е най-достойният сред тях, за да се окичи със златните медали и званието "световен първенец" в следващите 4 години. 

Този шампионат обаче ще е много по-различен от всички останали, на които сме били свидетели. Топ играчите влизат в първенството само с една седмица почивка и на върха на своята спортна форма, което означава, че можем да очакваме много интересни моменти, вълнуващи съперничества и дъжд от голове по терените в Катар. 

Една от най-интересните теми преди Световното първенство по футбол 2022 е свързана с това кой ще бъде голмайстор в турнира. И efbet вече обяви списъка със своите фаворити, сред които определено има и изненадващи имена. 

Кой ще е голмайстор №1 на Световното първенство по футбол? 
 

През 2018 година Хари Кейн спечели "Златната обувка" със своите 6 гола, като и сега той е сред фаворитите на платформата за спортни залози - efbet. Той е под №1 в подреждането с коефициент 8.20*, което изглежда примамливо, предвид факта, че очакванията са Англия да стигне лесно до четвъртфиналите, а Кейн е напълно способен да реализира 6 и повече попадения в 5 мача. Също така сериозна роля в неговата позиция играе фактът, че той е изпълнител на дузпите за Англия. 

Веднага след него се нарежда водещият реализатор на Франция през 2018 година и лидер при голмайсторите на ПСЖ - Килиан Мбапе. Шансовете на младока са оценени на 9.40*, но пък в атаката на "петлите" са още Карим Бензема и Антоан Гризман, а един от тях по всяка вероятност ще изпълнява дузпите за световния първенец. 

Именно нападателят на Реал Мадрид и носител на "Златната топка" – Карим Бензема, е на 3-то място с 13.00* коефициент, делящ тази позиция с лидера на един от двата фаворита за световната титла - Лионел Меси. Не трябва да се пренебрегва фактът, че Ла Пулга изпълнява и дузпи, и преки свободни удари с фланелката на "гаучосите". 

Скрити фаворити за голмайстор №1 в Катар 

Полша се представя слабо на големи форуми, въпреки че разполага с най-силното си поколение от играчи в историята. Заради трудния път към елиминациите на Световното по футбол 2022, Полша е сред аутсайдерите в турнира и максимумът, според повечето анализатори, е осминафинал. Коефициентът Роберт Левандовски да е голмайстор в турнира е 40.00*, въпреки че той е основен претендент за Златната обувка на клубно ниво. С голови мачове срещу Саудитска Арабия и Мексико е напълно възможно дори само в груповата фаза Лева да натрупа сериозен актив от попадения. Въпросът е - ще бъде ли това достатъчно за "Златна обувка" на шампионата в Катар? 

Друго интересно име е контузеният в момента - Ромелу Лукаку. Той е титулярният изпълнител на дузпи в Белгия и силно представяне на "червените дяволи" може да му донесе голмайсторския приз при коефициент 22.00*. Засега обаче не е на 100% сигурно, че ще е напълно възстановен за старта на Световното. 

efbet вече има редица топ коефициенти за Мондиала, включително и за самите мачове от първата половина на груповата фаза на турнира.