Шефът на футболния отбор "Левски", Наско Сираков, се намира в деликатна ситуация, изправен срещу свои и чужди интереси. Резултатът от следващите два мача на "Левски" ще определи кой от двата отбора – омръзналият на всички "Лудогорец" или отборът на Гриша Ганчев ЦСКА, ще спечели шампионската титла. Носят се слухове, че Наско има близки връзки с Гриша Ганчев и се смята, че той е финансово зависим от него. Въпреки това, само те двамата знаят дали това е вярно.

 

Ще даде ли Наско Сираков мача на Гриша Ганчев

В събота "Левски" гостува на "Лудогорец" в Разград, а следващата сряда ще има дерби с ЦСКА на националния стадион. Червените са с една точка повече от своите конкуренти от Делиормана в борбата за първото място. Противниците на Сираков предполагат, че "Левски" ще използва всички сили срещу "Лудогорец" и ще се опита да спечели поне една точка. В същото време, се твърди, че треньорът Елин Топузаков вече е планирал „да си вземе“ червен картон в този мач, за да не предвожда "Левски" в дербито с ЦСКА. Още няколко ключови играчи щели да отсъстват от мача с ЦСКА, а претекстът – контузии. Така "Левски" щял да бъде ослабен за срещата с Гришата и най-вероятно да загуби. В резултат на това, ЦСКА би спечелил титлата за първи път след 15 години.

 

В Подуене се разпространява версията, че между Наско Сираков и Гриша Ганчев има не само приятелство, но и финансови зависимости. Известно е, че Сираков тайно работеше за "Литекс" още по време на треньорството на Мъри Стоилов при Гриша в Ловеч. По-късно, когато "Литекс" се премести на "Армията" и беше преименуван на ЦСКА, Ганчев покани Наско да се присъедини като спортен директор. Всичко било добре подготвено, а медиите, близки до Гриша, се погрижили общественото мнение да бъде информирано за скандалното назначение, като мотивираха това с факта, че бащата на Наско, световният шампион по борба Петко Сираков, всъщност е бил състезател по борба в ЦСКА. Така синът му Наско бил свързан с армейското дружество.

 

Въпреки всичко, Сираков отхвърли идеята да бъде "свой сред чужди и чужд сред свои" и остана в синия лагер. Въпреки това, се твърди, че Наско често бил забелязван в офиса на

"Литекс Тауър" до преди година, когато Гриша все още живееше в София. Има ли какво да прави там? „Нападнат“ от медиите, Сираков призна, че отива да пие кафе с шефа на ЦСКА. Също така потвърди, че действително е взел пари заем от него, но през далечната 2013 година. Договорът бил заверен пред нотариус и включвал съответните лихви. Шест години по-късно Наско върнал сумата, и то двойно. "Благодаря ти, Гриша! Докато съм жив, ще бъда приятел с Гриша Ганчев. Аз съм Наско Сираков и мога да си пия кафе или да обядвам и вечерям с когото искам. Ще ме съдите по резултатите", заяви Сираков. Но противниците му продължават да разпространяват злословия, че дори днес Наско има финансови задължения към Гриша, въпреки липсата на публични данни за такива сделки. Подобни обвинения са насочени и към Ганчев миналата пролет от публиката на ЦСКА, като те го обвиняват, че е продал финала на Купата на България на "Левски".

 

"С какво да ме купи Сираков, с голия си задник ли?", изрече Гришата във връзка с тези обвинения.

Източник: Уикенд