За Пазарджик и кмета на града - Тодор Попов, краят на 2022-ра беше "черешката на тортата" на една превъзходна година! Местният волейболен отбор Хебър спечели "златен требъл", а през цялата година в града бяха реализирани стотици проекти, един, от които достигна дори до ушите на папа Франциск! 

Съвсем “на финала“ на 2022-ра Тодор Попов посети Ватикана и се срещна с папата, за да му представи международния проект "Градината на света", а освен това, дари главата на католическата църква със специален подарък. 

С края на 2022 година - папа Франциск стана “фен“ на български шампион!


Снимка:www.sportlive.bg

Папа Франциск вече е "фен" на "Хебър" 

За отбора от Пазарджик 2022-ра беше най-успешната година във волейболно естество, след като Хебър спечели "златен требъл". 

Шампионът на efbet Супер Волей може да причисли към нарастващата си маса от фенове и папата, който получи подарък фланелка на отбора, подписана от всички играчи в редиците на състава, воден от Камило Плачи. 

"Изключително съм горд, че имах възможността да се срещна с папа Франциск във Ватикана. Поводът бе да представя на папата мащабния международен проект “Градината на света”, който ще реализираме в Пазарджик. Проектът и целият град получи благословията на папа Франциск, а на Негово светейшество поднесох и подарък - златен житен клас, който е символът на "Градината на света”. Също така подарих и специална тениска на волейболния ни шампион Хебър от златния требъл през миналата година с автографи от играчите на отбора", похвали се кметът Тодор Попов! 

Хебър е еталон за качество в български волейбол, а букмейкърската компания efbet оперира успешно и на италианския пазар вече няколко години.

Волейболът в Пазарджик се радва на голям интерес и реализира сериозен прогрес в последните години. След като се изкачи в елита на родния волейбол, Хебър вече има 2 шампионски титли, а освен това 3 пъти печели купата на страната. 

Отборът се намира в отлично финансово състояние, благодарение на община Пазарджик и основните спонсори на тима, сред които е и един от водещите български букмейкъри - efbet

Хебър е воден от Камило Плачи - треньорът, извел България до последните значими успехи на страната ни на национално равнище. Сега той се стреми, заедно с ръководството на тима, да изведе и гранда от Пазарджик до непокорявани световни и европейски върхове. 

Букмейкърската компания efbet е известна с подкрепата си към българския спорт. Компанията оперира още на румънския и сръбския пазар, където също инвестира в местните клубове и спорт. Испания и Италия също са в портфолиото на компанията, където развитието продължава успешно последните няколко години.