Краят на надувката Кирил Десподов като капитан на националния отбор е близо.

Футболистът, който наскоро премина от „Лудогорец” в гръцкия ПАОК за 4.5 милиона евро, не ставал за лидер нито в българския тим, нито в предишния си клуб от Разград. Като капитан Киро Космонавта се оказал въздух под налягане и не говорел с почти никой от съотборниците си.

За капак на всичко той изпусна две много важни дузпи – срещу „Олимпия” в Любляна и на мача с Черна гора в Подгорица. И в двата случая би калпаво и вратарите му спасиха ударите. По-лошото обаче било, че капитанът се държал надуто с останалите в националния отбор. Почти не разговарял с никого, освен със Спас Делев и още един-двама. Останалите подминавал като малки гари, не ги поздравявал, а на някои даже не знаел имената. Вече никой не можел вече да трае превзетото му поведение.

 

Разжалват Киро Космонавта като капитан на България

Същата история се случила и в „Лудогорец”, където треньорът Ивайло Петев бил много доволен, че се е отървал от Десподов. Дори казал, че щял да черпи по този случай. Космонавта бил в основата на всички разправии в съблекалнята. Не се понасял с нито един от чужденците, а враждата му с ганаеца Бърнард Текпетей изправила косите не само на треньора, а и на собственика Кирил Домусчиев. Стигнало се дотам, че на мача с „Аякс” (1:4) в Разград двамата щели да се сбият на резервната скамейка, след като Петев ги извади от игра през второто полувреме.


Десподов си въобразил, че е голяма работа, след като го избраха три пъти за футболист №1 на България. В първия случай шефът на ЦСКА Гриша Ганчев удари едно рамо, за да може веднага след това да го продаде на италианския „Каляри”. Там Космонавта не ги свърши никакви, и след кратко митарстване в австрийския „Щурм” се премести в „Лудогорец”. Направиха го капитан, но от това последваха само разправии между него и чужденците.
В националния отбор вече били готови с новия капитан. Твърди се, че лентата ще отиде на ръкава на Андриан Краев от „Левски”. 24-годишният врачанин, син на легендата на „Ботев” (Вр) Бойко Краев, бил много по-умерен и сговорчив. Освен това умеел да поема отговорност, а и поведението му не дразни никого.

Източник: Уикенд