Пенсионираният футболист Валери Божинов бе застигнат от тежки семейни драми.

 

Преди броени дни той изгубил баща си Емил Божинов, отишъл си от този свят само на 59 години след дълго боледуване.

 

Рак на гърлото уби бащата на Валери Божинов

В продължение на няколко години Божинов-старши се борил с рак на гърлото. Преди време се подложил на операция за отстраняване на тумора в столична болница, но с времето разсейки отключили онкозаболяването, отнело живота му.

 

Валери приел тежко загубата на родителя си, при все, че голяма част от живота си изкарал далеч от него. Двамата ту се караха, ту се сдобряваха, но през последните години се помириха.

Емо Божинката, както го наричали в обкръжението му водил бохемски живот и до края на дните си бройкал мадамите, досущ като приятеля си Митьо Пищова.

 

Емил Божинов се опитвал да стои в сянка, но понякога влизаше в хрониките с нелепи скандали.

Същевременно вторият баща на Божигол – известният треньор Сашо Ангелов, бе изритан от отбора на „Добруджа“. Валерко го играеше калфа на пастрока си в добричкия клуб, но шефовете изневиделица решили да изпъдят Ангелов, напук на сносните резултати в последно време. 

 

На свой ред пък Сашо Ангелов разкри срамните намерения на началниците си – ръководството предложило на Валери да остане в отбора, а баща му искали да изкарат болен, за да се избавят от него. По думите му върху президента на „Добруджа“ бил упражнен натиск за треньорска смяна.

Източник: Уикенд