Притиснат от масовото недоволство и чудовищната криза, завладяла футбола ни, Боби Михайлов вече търси начин да се оттегли от БФС, но не просто така без нищо.

 

Мълвата във футболните среди носи, че Перуката вече води тайни преговори с лидера на опозицията Димитър Бербатов да му отстъпи поста най-късно до началото на следващата година, но цената била 2 млн. евро, които Михайлов поискал, за да си тръгне тихо и кротко.

 

Перуката се уплашил от втори шут на Бойко

Негови хора изчислили, че Бербо трябва да е изкарал от футбол поне 70 млн. евро, от които 50 като играч на „Байер“, „Тотнъм“, „Манчестър Юнайтед“, ПАОК и „Керала“ и най-малко още 20 от реклама. Освен това има печеливши инвестиции в строителството, недвижими имоти и фондове в Монако.

Казано с други думи преспокойно може да си позволи двата милиона, с които да купи поста на Перуката.

 

За посредник в сделката, Михайлов ангажирал футболния импресарио Лъчезар Танев, който му е отколешен авер. Той се грижеше и за кариерата на сина му Николай и на дъщеря му Елинор във времето, когато тийнейджърката играеше тенис в Испания.

 

Сега Танев, който минава за компромисна фигура във футбола ни, трябвало да уреди въпроса с преминаването на футболната власт в ръцете на Бербо. Твърди се, че известният футболен агент наскоро е бил в София и се е срещнал с Бербатов. Освен 2-та млн. евро от него се искало да не рови във финансовата документация на БФС и да не се вторачва колко пари са изхарчени и за какво при Михайлов. След като изслушал офертата Бербатов нито я потвърдил, нито я отхвърлил.

 

Мнозина обаче се съмняват, че ще се съгласи да се раздели с 2 млн. евро, за да се цопне с главата надолу във футболното ни блато. Източник от свитата му издава, че по-скоро ще изчака да види как ще се развие политиката по високите етажи на държавното управление. Той очаква негласна подкрепа от правителството, ако бъде съставен кабинет с участието на ГЕРБ.

 

Ясно е, че лидерът на партията – Бойко Борисов, отдавна не понася Перуката. През есента на 2019 г., лично му би дузпата след резила срещу Англия (0:6) в София и избухналия расистки скандал. Отначало Михайлов се бе опънал като магаре на мост, но хвърли кърпата, след като ГДБОП влезе и във БФС да нищи корупцията във футбола ни.

 

После издебна момента, когато Борисов падна от власт и се върна отново в президентския кабинет във БФС, оттегляйки оставката си. Сега Перуката трепери да не отнесе втори шут от футболиста с №13 на „Витоша“ (Бистрица), ако герберите се върнат във властта.

Затова бърза да води пазарлъци с Бербо, но най-вероятно сметките му ще излязат криви.

Източник: Уикенд