Очакваната от дълго време промяна в собствеността на ФК Левски няма да се реализира. Това става ясно от публикуваната информация от United Group холдинг, с който от няколко месеца Наско Сираков преговаряше за купуване на синия клуб.

Драган Шолак, основател и председател на надзорния съвет е подписал декларацията, от която става ясно, че до сделка между страните не се е стигнало.

В писмо до медиите поради големия обществен интерес той споделя, че преговорите за придобиване на ФК Левски от United Group са завършили неуспешно.

Също така допълва, че от страна на холдинга са положили огромни усилия и целия си професионализъм, за да се приложи стабилен бизнес модел, който да реконструира дълговете на клуба, което е и било очакването на многобройните фенове на клуба.

Новината определено е тежък удар за ФК Левски, който все още е в тежка финансова криза. Сираков имаше надежда, че клубът може да се „изстреля“ при успешно развитие на нещата.

Изглежда, че трябва да се търси друго решение за финансовите проблеми, в които се намира синият клуб.

Експерти споделят, че и сложната политическа обстановка в страната и честите избори също не допринасят положително за състоянието на един от най-големите клубове у нас. Все пак феновете не губят надежда и смятат, че това е временно затруднение, през което ще преминат.

Източник: dir.bg

Официално: Шок за "Левски", милиардерът Шолак няма да купи клуба