В отчаяните си опити да спаси „Левски“ от фалит, босът Наско Сираков започна да разпродава клуба на близки приятели и роднини.

 

Тези дни той успя да пласира точно 117 123 акции от мажоритарния си дял за сумата от 585 615 лв. като преобладаващата част от тях отидоха в ръцете на хора от приятелския му кръг, включително семейството му.

 

Наско разпродава „Левски“ на близки и роднини

Хватката била хем Сираков да събере солидна сума за погасяването на дълговете към НАП, хем да държи здраво контрола върху клуба чрез доверените си хора.

Първа кипра сред новите миноритарни собственици се оказа малката му щерка Виолета, вече по фамилия Коруджиева, която се сдоби с 249 акции срещу сумата от 1245 лв. Въпреки скромния й дял, тя ще може да участва при вземането на решения в клуба. Макар на името й да се броят 249 гласа, на практика те са на баща й.

 

Запознати издават, че акции в скоро време ще закупят съпругата му и голямата му дъщеря Славея. Илияна Раева дори възнамерява да се сдобие с доста по-голям дял, но чрез подставени лица, за да не бие много на очи шуробаджанащината. По този начин тя ще удари още едно рамо на Наско във вътрешните войни на „Герена“.

 

Най-много акции се изкупиха от сдружението „Бъдеще за „Левски“ – Бизнес клуб“. Всеизвестен е фактът, че Сираков и Мило Борисов се сдушиха още повече в отблъскването на вътрешните опозиционери Мъри Стоилов и Иво Ивков, които искаха цялата власт на „Герена“ с влиятелни френски групировки зад гърба им.

 

Друго знаково присъствие в „Левски“ е това на Тодор Батков. Екссобственикът, изкарал 17 години начело на сините, е закупил 20 000 акции на стойност 100 бона. Мустакатият бос застана на страната на Сираков и повече от десетилетие има вражда с Мъри Стоилов.

 

Миноритарен собственик в „Левски“ стана и един от големите дразнители за синята публика, но пък близък ортак на фамилията Сиракови – Тити Папазов. Баскетболният треньор от много време се бърка в управлението на клуба, а вече ще има това право и на хартия с 1001 акции, закупени срещу сумата от 5005 лв.

Източник: Уикенд